Hoe meer evenementen er bijkomen, hoe meer keuzes jouw potentiële publiek krijgt. Tijd is schaars en de mogelijkheden legio, dus waarom kiest een bezoeker voor jouw evenement? Waar Nederland vroeger over twee grote festivals beschikte, heeft iedere zichzelf respecterende plaats in Nederland inmiddels één of meerdere eigen festivals opgetuigd. Hetzelfde geldt voor het aantal feesten, congressen en andere zakelijke events. De grote sprekers die je vroeger slechts op een enkele plaats kon aanhoren, zijn vandaag de dag vrijwel overal in de regio te bezoeken.

Overwogen worden en relevant zijn
Om bezoekers te blijven bereiken, zul je de lat steeds hoger moeten leggen. Inhoudelijk en qua beleving meer uit de kast moeten halen. Nog meer dan in het verleden willen bezoekers weten ‘what’s in it for me?.’ Als je in staat bent om dát duidelijk te maken aan je publiek, en een voor hen interessant en relevant programma neer weet te zetten, dan word je in het enorme aanbod aan evenementen in ieder geval overwogen. Maar hoe kom je erachter wat voor jouw publiek interessant en relevant is? Vorm een panel van een klein clubje mensen dat representatief is voor jouw belangrijkste doelgroep(en) en ga met hen de discussie aan. Welke sprekers zouden ze graag een keer willen horen? Over welke onderwerpen zouden ze graag meer willen weten? Zijn er belangrijke relaties met wie ze graag in contact zouden komen? Maak voor je bezoekers inzichtelijk wie zich al voor het evenement hebben aangemeld. Zo trek je ook weer andere geïnteresseerden aan.

Handig!

– Interessante sprekers en dagvoorzitters vind je o.a. via www.speakersacademy.com of www.bnr.nl/ sprekers.

– Checken welke sprekers of bandjes op dit moment populair zijn? Vergelijk ze met elkaar via www.google. nl/trends.

– Maak een Facebook Event aan, gebruik www.meetup.com of www.eventbrite.nl om inzichtelijk te maken wie er naar je evenement komen en trek zo nog meer geïnteresseerden aan.


Nieuwsgierig naar meer Trends in Events? Download ons gratis magazine!